Съвместно разработената от Pfizer и BioNTech ваксина е показала ефективност от 90%

...
Съвместно разработената от Pfizer и BioNTech ваксина е показала ефективност от 90%
Коментари Харесай

Ваксина срещу COVID-19 постигна ефективност от 90%

 Съвместно създадената от Pfizer и BioNTech ваксина е посочила ефективност от 90% за попречване на инфекции с COVID-19 в границите на третата фаза от клиничните ѝ изпитвания, съобщи Агенция Франс Прес. Защитата при пациентите е реализирана седем дни след втората от двете дози и 28 дни след първата, сочат предварителните констатации.

" Първият набор резултати от нашето изпитване на ваксина за COVID-19 от " Фаза 3 " дава първичните доказателства за способността на имунизацията да предотврати COVID-19 “, съобщи ръководителят и основен изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла.

" Ние сме забележителна стъпка по-близо да предоставим на хората по целия свят по този начин нужния пробив, с който ще сложим завършек на тази световна здравна рецесия. Постигаме този стадий в нашата стратегия за създаване на ваксини в миг, когато светът се нуждае най-вече от нея “, добави Бурла.

В по-голямата част на света заболеваемостта от COVID-19 нараства, достигайки рекордно високи стойности. Отделенията за интензивно лекуване се запълват. Броят на жертвите също нараства. Въз основа на прогнози фирмите обявиха, че чакат да доставят до 50 милиона дози ваксини в международен мащаб през 2020 година и до 1,3 милиарда дози през 2021 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР